Nemačka upozorava da su mogući napadi na metro i stanice u Istanbulu

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka upozorava da su mogući napadi na metro i stanice u Istanbulu

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke upozorilo je danas na moguće napade na podzemnu železničku mrežu i autobuske stanice u Istanbulu posle napada turskih snaga na kurdske militantne aktiviste na severu Iraka.

"Moguće su pojačane napadačke aktivnosti militantne Kurdistanske radničke partije (PKK)", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu nemačkog Ministarstva.

"Pored toga, postoje nagoveštaji mogućih napada na podzemnu železničku mrežu i autobuske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanice u Istanbulu", upozorava Ministarstvo u Berlinu.

Broj stranih posetilaca u Turskoj je opao za 2,25 odsto na 14,89 miliona ljudi u prvih šest meseci ove godine, pokazuju danas objavljeni podaci Ministarstva turizma iz Ankare.

Turske vazduhoplovne snage gađale su i noćas kurdske separatiste u Turskoj i severnom delu Iraka, a u obračunu sa ekstremistima u 39 turskih provincija uhapšene su 1.302 osobe.

Napadi na Kurde na severu Iraka i u samoj Turskoj usledio je prošle nedelje posle serije smrtonosnih napada za koje se krivi PKK, koju Ankara, SAD i njihovi zapadni saveznici kvalifikuju kao terorističku grupu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je juče da se mirovni proces sa kurdskim pobunjenicima ne može nastaviti u atmosferi napada na Turke.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemačka upozorava na moguće napade u Istanbulu

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke upozorilo je na moguće napade na podzemnu železničku mrežu i autobuske stanice u Istanbulu..."Moguće su pojačane napadačke aktivnosti Kurdistanske radničke partije (PKK). Pored toga, postoje nagoveštaji mogućih napada na podzemnu železničku mrežu i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.