Nemačka menja zakone zbog islamista

Izvor: BKTV News, 28.Nov.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka menja zakone zbog islamista

Mladi su, fanatici su, spremni da otputuju u raj. Organi bezbednosti tvrde da u Nemačkoj trenutno ima oko 500 islamista spremnih na primenu nasilja. Poslednjih godina, zbog toga su počeli da se menjaju zakoni.

U Nemačkoj žive hiljade islamista; nekoliko stotina njih su militantni. Neki su konvertiti, ali većinom se radi o deci imigranata; o mladim ljudima koji traže svoj put nakon neuspele integracije u nemačko društvo – prenosi Hans-Georg Masen, šef obaveštajne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << BND.
Napadi u SAD od 9. septembra 2001. su, prema rezultatima zvanične istrage, delimično planirani u Hamburgu. Tri od četiri pilota i najmanje šestorica saučesnika su bili pripadnici hamburške terorističke ćelije uključujući i Mohameda Atu. Munir el Motasadek je na prvom suđenju osuđen na 15 godina zatvora.
31. jula 2006, libanski studenti Džihad Hamad i Jusef el Hadždib planirali su da bombama sakrivenim u koferima dignu u vazduh dva puna voza na linijama Keln-Ham i Keln-Koblenc. Bombe nisu eksplodirale zbog greške u konstrukciji. Hamad služi kaznu od 12 godina zatvora u Bejrutu. El Hadždib je na odsluženju doživotne kazne u Nemačkoj.
Zauerlandska grupa 4. septembra 2007, specijalci antiterorističke jedinice GSG-9 su u jednoj kući u regionu Zauerlanda u Severnoj Rajni-Vestfaliji uhapsili trojicu muškaraca: Adema Jilmaza, Danijela Šnajdera i Frica Gelovica. Grupa je planirala bombaške napade na objekte američke vojske u Nemačkoj Teroristi su osuđeni na 12 godina zatvora.
Supruga lidera Zauerlandske grupe Filica Gelovica takođe je bila na optuženičkoj klupi. 5. novembra 2010, ona je sedeći iz a štita od pleksiglasa u berlinskoj sudnici priznala da je sakupljala novac za podršku džihadu. Proglašena je krivom za podršku terorizmu i osuđena na dve i po godine zatvora.
Napad na frankfurtskom aerodromu 2. marta 2011, Arid Uka je na frankfurtskom aerodromu pucao na američke vojnike i dvojicu ubio a dvojicu teško ranio. To je do sada jedini napad islamista u Nemačkoj u kome je bilo i žrtava. Uka je rođen na Kosovu a odrastao u Nemačkoj. Njegova porodica nije gajila fanatizam, ali se on sam na Fejsbuku proglasio za džihadistu.
Pripadnici Al kaide u Diseldorfu
Al kaida usred porajnja: Halil S pojavio se pred saveznim sudom u Diseldorfu 9. decembra 2011, optužen kao pripadnik diseldorfske terorističke ćelije. Za jednog od njenih članova se govorilo da je bio telohranitelj Osame bin Ladena. Ova teroristička mreža je pripremala veliki napad u Nemačkoj. Sva četiri člana grupe su oduđena na dugogodišnje zatvorske kazne.
„Šerijatska policija“ Početkom septembra 2014, takozvana „šerijatska policija“ je počela da patrolira ulicama Vupertala. Lica obučena u narandžaste prsluke su zaustavljala mlade muslimane i naređivala im da prestanu sa kockanjem, konzumiranjem alkoholnih pića i slušanjem muzike. Ajman Mazjek, predsedavajući Centralnog saveta muslimana u Nemačkoj, osudio je tu akciju.
Od repera do džihadiste Denis Kuspert, čiji je otac Nemac a majka iz Gane, rođen je u Berlinu 1975. On je najpoznatiji nemački džihadista iz organizacije IS. Poznat je i kao reper Dezo Dog. Bio je u Siriji od kraja 2012. Njegova misija je radikalizacija nemačkih salafista. Pre toga je identifikovan na snimku na kome se vidi odsecanje glave. Nemačka vlada želi da se njegovo ime nađe na terorističkoj listi UN.
Izvor: dw.de
The post Nemačka menja zakone zbog islamista appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.