Izvor: Blic, 01.Sep.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka desničarka kritikovala antifašističku organizaciju

Jedna od vodećih članica ekstremno desničarske partije "Alternativa za Nemačku" (AFD) Beatris fon Štork napala je danas uglednu jevrejsku aktivistkinju i pozvala je na zatvaranje njene organizacije za borbu protiv rasizma.

Beatris fon Štork, koja je i poslanica Evropskog parlamenta, kritikovala je fondaciju Amadeo Antonio zbog brošure u kojoj je AFD opisana kao populistička i ekstremno desničarska.

Funkcionerka AFD-a, unuka nacističkog ministra finansija, apelovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na zatvaranje antirasističke organizacije.

Ona je takođe opisala predsednicu organizacije Amadeo Antoni kao jednu od 200.000 neplaćenih doušnika tajne policije Istočne Nemačke u periodu od 1974. do 1982. godine.

Pravni zastupnik organizacije rekao je da Beatris fon Štork želi da se predstavi kao žrtva pred regionalne izbore koji se održavaju ovog vikenda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.