Nemačka deportuje balkanske azilante

Izvor: VOA, 24.Nov.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka deportuje balkanske azilante

Nemačka će ove nedelje početi deportaciju azilanata iz zemalja Zapadnog Balkana čije molbe nisu povoljno rešene saopštili su vladini izvori danas za agenciju Rojters.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je pod pritiskom sopstvenih konzervativaca zato što dozvoljava stotinama hiljada azilanata uglavnom izbeglica iz Sirije i Iraka da udju u Nemačku uz neznatnu proveru.

Vladini izvori u Berlinu sada navode da je postignut sporazum sa Albanijom, Kosovom i Crnom Gorom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da se izvrši repatrijacija azilanata iz tih zemalja čija su dokumenta istekla ili uništena.

Nemačka je identifikovala oko 150.000 azilanata iz tog regiona kada ih je u septembru proglasila "zemljama bezbednog porekla" što znači da njihovi gradjani nemaju pravo na azil.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.