Nemačka: Obnovljen Zakon o borbi protiv terorizma

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Obnovljen Zakon o borbi protiv terorizma

Nemačka je danas obnovila i za još pet godina produžila Zakon o borbi protiv terorizma, pošto poslanici u Gornjem domu parlamenta nisu imali nikakve primedbe.

Zakon je isticao početkom naredne godine, a produženje Zakona o borbi protiv terorizma znači da će nemačke bezbednosne agencije moći da do 2021. godine uzimaju informacije od banaka, avionskih i telekomunikacionih kompanija.

Avio-kompanije, pod određenim uslovima, moraju da predaju imena, adrese i detalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o svojim putnicima, a banke da daju informacije o računima i kretanju sredstava.

Zakon o borbi protiv terorizma u Nemačkoj je uveden prvi put prvi nakon terorističkih napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.