Nemačka: Antisemitski grafiti u galeriji Ist sajd

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Antisemitski grafiti u galeriji "Ist sajd"

Policija u Berlinu saopštila je juče da su u galeriji "Ist sajd", čuvenoj turističkoj atrakciji u gradu, osvanuli antisemitski grafiti u vreme kada je u nemačku prestonicu stiglo više hiljada jevrejskih sportista radi Evropskih igara Makabi.

Galerija "Ist sajd" deo je Berlinskog zida na kome su pre 25 godina umetnici počeli da slikaju svoje viđenje rušenja Berlinskog zida i ponovnog ujedinjenja Nemačke, tako da sada ima više od 100 slika velikog formata.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mestu na kome se pojavio grafit nalazi se slika "Otadžbina" umetnika Gintera Šafera koja prikazuje jevrejsku Davidovu zvezdu u sredini nemačke zastave.

Policija je saopštila da za sada nema osumnjičenih. Takođe, nije poznato da li je ovaj incident povezan sa Igrama Makabi ili Makabijadom, najvećim sportskim događajem evropskih Jevreja.

Galerija "Ist sajd" otvorena je 28. septembra 1990. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.