Nema struje u celom Bangladešu

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema struje u celom Bangladešu

Stanovnici Bangladeša su u mraku zbog nestanka struje, izazvanog kvarom na elektrovodu iz susedne Indije.

Uzrok pada električne mreže u Bangladešu je "tehnička greška", rekao je generalni direktor kompanije "Pauer grid" Masum Beruni, ne navodeći detalje, prnosi Tanjug.

Inženjeri "rade na saniranju havarije", koja je oko podneva pogodila sva područja povezana nacionalnom elektroenergetskom mrežom, dodao je Beruni.

Dok traje popravka koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se "snažni generatori", rekao je saradnik Berunija, Mir Mohtar Hosein.

"Naš rad brzo napreduje, nadamo se da ćemo sistem u velikoj meri podići, ukoliko ne u potpunosti, za sad", dodao je on.

Subota je neradni dan u Bangladešu tako da uticaj havarije na industriju nije bio toliko veliki koliki bi bio da se ona dogodila tokom radne sedmice, naveo je AFP.

Bangladeš je počeo da uvozi struju iz Indije u oktobru 2013. preko voda od 400 kilovolta koji ide od Baharampura u indijskoj državi Zapadni Bengal do grada Beramare na jugozapadu Bangladeša.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.