Nastavljaju se napadi na DNR i LNR

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se napadi na DNR i LNR

Sinoć oko 20:15 kijevske snage su ponovo napale teritoriju DNR. Otvarali su vatru na naselja Lenjinskoe i Zarečenko na jugu DNR u Novoazovskom rejonu.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane DNR kijevske snage su za protekla 24 sata 734 puta napale teritoriju DNR. Napadali su severnu i zapadnu okolinu Donjecka, severnu i zapadnu okolinu Gorlovke, Sahanku, Kominternovo, Dokučaevsk i Jasinovatu. Tokom napada ranjene su dve žene a oštećeno je ukupno 23 stambena objekta. Kako je naveo eduard basurin, kijevske snage su kod Širokina zarobile osam deminera Vojske DNR.



Prema saopštenju Narodne milicije LNR kijevske snage su tokom proteklog dana 19 puta napale snage NM u području Kalinova, Kalinovke, Lozovog, Zolotok i Pervomajska. Prema saopštenju, gubitaka nije bilo.



Sinoć su kijevske snage takođe otvorile vatru na predstavnike zajedničkog Centra za kontrolu i koordinaciju režima primirja u okolini Širokina na jugu DNR. Pripadnici vojske DNR uspeli su da predstavnike misije evakuišu iz zone sukoba.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
news-front.info, Vostok

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kijevske snage pokušale da na dva mesta probiju odbranu Debaljceva

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2016

Kijevske snage su pokušale da kod Debaljceva probiju odbranu Donjecke i Luganske Republike.. . Ministarstvo odbrane DNR je saopštilo: „Jutros - između 7 i 8 časova - ukrajinske snage su, koristeći oklopna vozila i artiljeriju, pokušale da prođu u našu dubinu. Uspele su da napreduju četiri...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.