Nastavljaju se napadi na DNR i LNR

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se napadi na DNR i LNR

Prema saopštenju Ministarstva odbrane kijevske snage su za proteklu nedelju napale teritoriju DNR 3496. puta.

Sinoć su od 18:30 do ranih jutarnjih časova trajali periodični napadi kijevskih snaga na područjue Donjeck-Putilovka. 

Takođe, ponovo je granatiran Kirovski rejon Donjecka. Kao rezultat granatiranja pojedini delovi grada ostali su bez električne energije. U Kirovskom rejonu oštećena je dečija poliklinika kao i nekoliko kuća.



Nije bilo mirno i na ostalim delovima fronta. Napadani su donjecki aerodrom, Spartak, industrijska zona Avdejevke, Dokučaevsk, Jasinovata i Makejevka.

Takođe juče je izvršen napad na bolnicu u Donjecku za koji se pretpostavlja da je pokušaj atentata na poznatog komandanta Motorolu koji je dolazio na previjanje. U napadu nije povređen ni komandant Motorola niti neko od pacijenata i medicinskog osoblja. Oštećen je zid bolnice kao i 7 automobila koji su se nalazili na parkingu ispred bolnice.

Zaharčenko o napadu na bolnicu


Prema saopštenju Narodne milicije LNR kijevske snage su tokom prethodnog dana 13 puta napale pozicije NM u području spomenika «Knezu Igoru», Vesele Gore, Kalinova i Veselogorlovke. Žrtava na nije bilo.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.