Napadač kod londonske džamije živeo u Kardifu?

Izvor: RTS, 19.Jun.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač kod londonske džamije živeo u Kardifu?

Britanska policija pretresa jednu kuću u Kardifu u sklopu istrage o muškarcu koji je kombijem uleteo među muslimanske vernike kod džamije u Londonu.
Kako je objavio Vels onlajn, veruje se da je osumnjičeni živeo u Kardifu, glavnom gradu Velsa, i da se zove Daren Ozborn.

Osumnjičeni (47) je uhapšen pod sumnjom za terorizam.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Britanski državni sekretar zadužen za bezbednost Ben Volas izjavio je ranije danas da muškarac koji je kombijem uleteo među muslimanske vernike kod džamije u Londonu nije poznat bezbednosnim službama u smislu krajnje desničarskog ekstremizma.
"Taj čovek nije bio poznat vlastima u sferi ekstremizma ili krajnje desničarskog ekstremizma", rekao je Volas za Skaj njuz, preneo je Rojters.
Deset osoba je povređeno kada je kombi uleteo među pešake, a policija istražuje da li je i muškarac koji je preminuo na mestu nesreće poginuo u napadu ili zbog nečeg drugog.

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da mržnja i zlo neće prevladati i obećala borbu protiv svih odgovornih za terorizam i ekstremizam.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadač kod londonske džamije živi u Kardifu?

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2017

LONDON - Britanska policija pretresa jednu kuću u Kardifu u sklopu istrage o muškarcu koji je kombijem uletio među muslimanske vjernike kod džamije u Londonu...Kako je objavio Wales online, vjeruje se da osumnjičeni živi u Kardifu, glavnom gradu Velsa, i da se zove Daren Ozborn...Osumnjičeni (47)...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Policija pretresa kuću u osumnjičenog koji je gazio muslimane u Londonu: Lokalni mediji objavili i ime napadača (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jun.2017

Britanska policija pretresa jednu kuću u Kardifu u sklopu istrage o muškarcu koji je kombijem uleteo među muslimanske vernike kod džamije u Londonu. Kako je objavio "Vels onlajn", veruje se da osumnjičeni živi u Kardifu, glavnom gradu Velsa, i da se zove Daren Ozborn. Osumnjičeni (47) je uhapšen...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.