Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz crkve pozvao muslimane da unište Francusku

Agencija Islamske države Amak objavila je video na kojem jedan od napadača na crkvu u severnoj Francuskoj poziva sve muslimane da unište ovu zemlju.

FRANCE: #ISIS news agency Amaq releases a video of Abdel Malik Petitjean, one of the two Church attackers pic.twitter.com/CrUl4r9uYB

Na snimku koji je ranije snimljen, Abdel Malik Petitžan, koji je identifikovan kao jedan od dvojice muškaraca koji su ubili sveštenika pre nego što ih je usmrtila policija, obraća se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktno predsedniku Fransoa Olandu i premijeru Manuelu Valsu, javio je Rojters.

Pročitajte još:

- Vremena su se promenila. Patićete na isti način na koji pate naša braća i sestre. Mi ćemo uništiti vašu zemlju. Braćo, izađite sa nožem, šta god da je potrebno, napadajte ih, ubijajte ih masovno - kaže na snimku čovek za koga agencija Amak tvrdi da je Petitžan, pozivajući muslimane da napadaju saveznike snaga međunarodne koalicije koja se u Siriji bori protiv ID.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.