Dva napada u Turskoj, stradalo pet policajaca

Izvor: N1 televizija, 01.Maj.2016, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva napada u Turskoj, stradalo pet policajaca

Najmanje pet turskih policijaca poginulo je danas i više od 25 je ranjeno u dva odvojena napadu na jugu i istoku Turske, saopštili su zvaničnici novi bilans žrtava.

Najmanje dva policajca su poginula i 22 osobe su ranjene u eksploziji automobila-bombe u blizini policijske stanice u gradu Gaziantepu na jugu Turske. U drugom napadu na istoku Turske, gde pretežno žive Kurdi, poginula su tri policajca u napadu iz zasede pripisanom pripadnicima Radničke partije Kurdistana >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (PKK).

Prema dosadašnjim podacima, povređeno je ukupno 27 osoba.

Današnji napadi su izvedeni u trenutku zategnute situacije u Turskoj, gde je u Istanbulu raspoređeno oko 25.000 policajaca zbog provomajskih demonstracija koje su se proteklih godina završavale nemirima pristalica opozicije s pripadnicima snaga bezbednosti.

U Turskoj su u poslednjih nekoliko meseci učestali bombaški napadi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.