Napad na američku NSA, jedna osoba poginula

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na američku NSA, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a dve su povređene na ulazu Agencije za nacionalnu bezbednost u okrugu Merilend, kada su policajci otvorili vatru na dvojicu muškaraca obučenih u žensku odeću.
Napadači su odbili da se zaustave i udarili su u policijsko vozilo, saopštili su američki zvaničnici, javlja Tanjug.

Jedan od dvojice muškaraca iz vozila je poginuo, a drugi je povređen kao i jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << policajac, navodi u saopštenju NSA, prenela je agencija AP.
Frans pres dodaje da nije potpuno jasno da li su osumnjičeni pucali ili su stradali prilikom udara njihovog vozila u policijski auto.
Portparolka FBI-ja potvrdila je da se veruje da incident u Fort Midu nije povezan sa terorizmom i da je vozilo sa dve muške osobe bilo usmereno da se vrati posle neovlašćenog pokušaja da uđe u bazu.
Umesto toga, vozilo je ubrzalo ka automobilu NSA koji mu je blokirao put.
Njihov motiv nije poznat, a jedan neimenovani zvaničnik je naveo da istraga razmatra da li je droga uključena u slučaj, dodaje Rojters.
FBI je preuzeo istragu o incidentu i iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik Barak Obama informisan o situaciji.
Istovremeno iz FBI dodaju da rade sa kancelarijom tužilaštva u Merilendu kako bi se utvrdilo da li su federalne optužbe opravdane.
En-Bi-Si njuz je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio da su dvojica napadača vozili ukradeno vozilo, da su pištolj i droga pronađeni u vozilu marke "ford eskejp".
Na televizijskom snimku iz helikoptera pokazana su dva oštećena vozila izvan kapije štaba NSA koji se nalazi nedaleko od auto-puta koji povezuje Baltimor i Vašington.
Video prikazuje bar jednu osobu u uniformi koju prevozi hitna pomoć, jedno vozila sa oznakama policije i drugo, tamno, vozilo koje je napred oštećeno.
Ranije ovog meseca, uhapšen je oficir u penziji zbog pucnjave u jednoj od zgrada NSA.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.