Napad na UN u Somaliji

Izvor: VOA, 20.Apr.2015, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na UN u Somaliji

Ekstremistička organizacija Al Šabab preuzela je odgovornost za samoubilački napad na autobus Ujedinjenih nacija u severnoj Somaliji, u kojem je poginulo najmanje sedam osoba.

Minibus je prevozio osoblje Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija u gradu Garove. Izvori bliski svetskoj organizaciji rekli su Glasu Amerike da je napadač utrčao u autobus i aktivirao pojas sa eksplozivom.

Lokalna policija navela je da su među žrtvama četiri stranca, dvojica iz Kenije i po jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << iz Ugande i Avganistana koji su svi radili za UNICEF, te dva Somalijca. Posmrtni ostaci žrtava i povređeni su prebačeni u Najrobi.

Predstavnik Ujedinjenih nacija za Somaliju, Nikolas Kej, rekao je da j reč o terorističkom napadu i očajničkom pokušaju da se podrije put zemlje kao miru i stabilnosti.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.