Napad motornom testerom u Švajcarskoj, najmanje pet ranjenih

Izvor: RTS, 24.Jul.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad motornom testerom u Švajcarskoj, najmanje pet ranjenih

Najmanje pet osoba je ranjeno, od kojih dve teže, kada je muškarac motornom testerom napao prolaznike u gradu Šafhauzenu, javljaju švajcarski mediji. Policija saopštila da nije reč o terorističkom aktu. U toku potraga za napadačem, koji je identifikovan kao 51-godišnji Franc Vrouzis.
Švajcarska policija je saopštila da je u toku specijalna operacija u starom delu Šafhauzena, grada na švajcarsko-nemačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << granici, koji ima 36.000 stanovnika. 

Potvrdili su da je povređeno pet osoba, ali kažu da nije reč o terorističkom aktu, prenosi Rojters.
Švajcarski policajac Ravi Landolt identifikovao je počinioca napada kao 51-godišnjeg Franca Vrouzisa, koji je već dva puta prekršio zakon o oružju. Za njim tragaju specijalne snage, a u potragu su uključena i dva helikoptera, prenosi Noje cirher cajtung.
Tužilac Peter Štiher rekao je da čovek nema stalnu adresu, ali je prijavljen u kantonu na jugoistoku Švajcarske, Graubunednu, prenosi AP.
Landolt je rekao da je počinilac napada 2014. i 2016. godine prekršio zakon o oružju, ali nije izneo i više detalja o tome.
Napadač je visok oko 190 centimetara i zapuštenog je izgleda. Prema navodima portala Tages ancajger, vozilo napadača je pronađeno i navodi se da je u pitanju "folksvagen kedi".

AP navodi da je policija saopštila da je "osumnjičeni opasan" i da nije jasno da li kod sebe i dalje ima testeru.
Još nema zvaničnih detalja o napadu, koji je prijavljen u 10.30.
Švajcarski mediji su javili da je jedan muškarac hodao ulicom sa motornom testerom u ruci i da je napao prolaznike. Rojters prenosi da se napad odigrao u jednoj poslovnoj zgradi u šoping zoni.

Centar grada je odmah blokiran. Zatvorene su sve radnje, a građani upozoreni da izbegavaju taj deo grada.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NAPAD MOTORNOM TESTEROM Muškarac povredio petoro u Švajcarskoj

Izvor: Blic, 24.Jul.2017

Najmanje pet osoba povređeno, od kojih dve teže, kada je muškarac motornom testerom napao ljude u gradu Šafhauzenu...Švajcarska policija je potvrdila da je došlo do napada u starom delu grada Šafhauzen..."U toku je specijalna situacija. Traga se za za sada neidentifikovanim napadačem", rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.