Naoružana grupa u Jerevanu oslobodila dvojicu talaca

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružana grupa u Jerevanu oslobodila dvojicu talaca

Naoružana grupa koja je zauzela policijsku stanicu u prestonici Jermenije oslobodila je dvojicu talaca, izjavio je poslanik Narodne skupštine Nagorno-Karabaha Vitalij Balasanjan, koji je bio posrednik u pregovorima sa otmičarima.

„Dvojica pripadnika policije oslobođeni su iz policijske stanice bez bilo kakvih uslova“, rekao je Vitalij Balasanjan u programu lokalne televizije „Šant“.

On je potvrdio da je će u neutralnoj zoni pod kontrolom policije i Službe nacionalne bezbednosti biti stvoren pres-centar za pružanje informacija u 24-časovnom režimu. Nakon toga će biti oslobođeni poslednja dvojica talaca — zamenik šefa policije Jermenije general-major Vardan Jegijazarjan i zamenik načelnika policije Jerevana pukovnik Valerij Osipjan.

„To nije razmena, već korak u susret svima nama tokom mog posredništva“, dodao je Balasnjan.

Ranije je o nameri da oslobode preostale taoce televiziji Gala“ saopštio predstavnik grupe Varužan Avetisjan.

Grupa koja drži taoce zahteva oslobođenje lidera radikalnog opozicionog Fronta narodnog spasenja Žirajra Sefiljana, jednog od učesnika u nagornokarabaškom konfliktu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.