Najskuplji gradovi za smeštaj turista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2014, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najskuplji gradovi za smeštaj turista

Najskuplji grad za smeštaj turista je Boston gde noćenje u apartmanu u proseku košta 220 evra.

Na drugom mestu liste turističkog sajta GoEuro.fr, napravljene na osnovu podataka najpopularnijeg sajta za smeštaj turista Airbnb.com, je meksički grad Kankun gde je za jednu noć u apartmanu u proseku potrebno platiti 198 evra.

Slede, zatim, Njujork sa prosečnom cenom od 185 evra, Dubai - 181 evro i Makao sa 171 evrom.

Na šestom mestu našao se škotski grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aberdin gde noćenje u apartmanskom smeštaju u proseku košta 168 evra. Slede još dva evropska grada, Njukasl sa 167 evra i Monte Karlo sa 162 evra.

Na devetom mestu ove liste našao se grad u Dominikanskoj Republici Punta Kana gde apartmanski smeštaj po noćenju treba platiti 157 evra, a na desetom je američki grad Majami sa cenom od 155 evra.

U prvih deset gradova ove liste našla su samo tri evropska grada, škotski Aberdin, engleski Njukasl, i Monte Karlo.

Najposećeniji grad na svetu, Pariz se nalazi tek na 80. mestu ove liste gde u proseku za noćenje u apartmanskom smeštaju treba izdvojiti 70 evra manje nego u Sent Tropeu koji se našao na 24. mestu. U tom mondenskom gradiću za jednodnevni smeštaj treba izdvojiti 124 evra, a u Nici, koja je na 79. mestu, 79 evra po noćenju.

Britanska prestonica London, jedna od omiljenih destinacija stranih turista našao se na 15. mestu, a cena apartmanskog smeštaja po noćenju iznosi 141 evro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.