Najsjajniji grad na svetu je Kanbera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2014, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najsjajniji grad na svetu je Kanbera

Spektakularna svetlosna instalacija koja je u australijskoj prestonici, Kanberi, postavljena povodom božićnih praznika oborila je sve rekorde.

Blizu 1,2 miliona LED lampi okačenih o 120 kilometara kablova oblikovano je u tri međusobno povezana džinovska božićna poklona.

Ginisova knjiga rekorda potvrdila je da je reč o dosad najvećoj svetlosnoj instalaciji na svetu.

Raskošna instalacija je plod višemesečnog planiranja australijskog advokata Dejvida >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ričardsa i tima volontera koji su činili arhitekte, inženjeri, građevinske kompanije i inženjeri zvuka.

Prethodni rekord držala je svetlosna instalacija od 181.540 sijalica postavljena u uzbekistanskom gradu Šurtan.

Ričards je prošle godine oborio rekord najveće kućne svetlosne dekoracije, tako što je svoju vilu u predgrađu Kanbere okitio sa 502.165 sijalica.

"Božićne svetiljke unose duh slavlja", izjavio je Ričards za BBC.

"Ukrašavamo našu kuću godinama i ljudi dolaze iz svih krajeva da vide svetiljke", dodao je on.

Novac koji će biti prikupljen tokom trajanja instalacije biće namenjen lokalnoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže porodicama koje su izgubile dete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kanbera: Ginisov rekord u broju božićnih ukrasa

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2014

Spektakularna svetlosna instalacija koja je u australijskoj prestonici, Kanberi, postavljena povodom božićnih praznika oborila je sve rekorde...Blizu 1,2 miliona LED lampi okačenih o 120 kilometara kablova oblikovano je u tri međusobno povezana džinovska božićna poklona. Ginisova knjiga rekorda...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.