Najmanje devet mrtvih u samoubilačkom napadu u Nigeriji

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje devet mrtvih u samoubilačkom napadu u Nigeriji

Najmanje devet osoba poginulo je danas u samoubilačkom napadu ispred jedne džamije u Majduguriju na severoistoku Nigerije, saopstile su tamošnje lokalne vlasti.

"Napadač je ušao u džamiju kao da je vernik i tada se digao u vazduh", izjavio je jedan očevidac i dodao da je video najmanje 20 ljudi kako leže na trotoaru ali ne zna tačan broj žrtava.

Vlasti su navele da je najmanje devet osoba poginulo, ali postoji bojazan da bi broj žrtava mogao da bude veći. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nigerijske snage bezbednosti saopštile su ranije danas da je vojska potisnula napad na Majduguri, koji je organizovala islamistička pobunjenička grupa Boko Haram.

Ofanziva pripadnika Boko Harama, koji su na Majduguri ispalili nekoliko raketa, dogodila se nekoliko sati pošto je novi nigerijski predsednik Muhamadu Buhari položio zakletvu. On je obećao da će u gradu osnovati novi komandni centar, kako bi bolje koordinisao akcije protiv pobunjenika.

Lider Boko Harama Abudakar Šekau je u avgustu 2014. godine proglasio kalifat u područjima u rukama islamista na severoistoku Nigerije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.