Najmanje 43 osobe povređene, 200 vatragosaca gasilo požar

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2015, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 43 osobe povređene, 200 vatragosaca gasilo požar

Najmanje 43 osobe povređene su u požaru u starom bunkeru u Hamburgu, koji je gasilo 200 vatrogasaca, javljaju danas nemački mediji, navodeći da su uzroci požara i dalje nepoznat i da se utvrđuje materijalna šteta.

"Imali smo sreću u nesreći da su sve povrede lake ili teže", rekao je portparol vatrogasne službe, naglasivši da je među povređenim i 12 vatrogasaca i da je 19 osoba prebačeno u bolnicu.

U toku gašenja vatre koja je izbila u jednoj stolariji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u starom bunkeru, gde je, takođe, bilo lagerovano i oko 100 tona eteričnih ulja, došlo je do eksplozije, sa tako jakim pritiskom, da su, kako je rekao portparol vatrogasne službe, kroz vazduh leteli i bicikli.

Direktno pored bunkera nalazi se i jedna sedmospratnica, pa je policija morala da evakuiše i oko 60 žitelja zgrade, koji se, kako prenose mediji, žale na probleme sa disajnim organima.

Ulice pored bunkera bile su blokirane, a zbog vremenskih uslova-visokih temperatura bez vetra - dim je padao na zemlju kao debeli tepih između kuća, prenose mediji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.