Najmanje 38 osoba ubijeno je u dvostrukom bombaškom napadu u Kabulu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 38 osoba ubijeno je u dvostrukom bombaškom napadu u Kabulu

Najmanje 38 osoba je ubijeno, a 72 su ranjene u dvostrukom bombaškom napadu na zgradu avganistanskog parlamenta u Kabulu, saopštili su danas zvaničnici.

Odgovornost za napade preuzeli su talibani navodeći na društvenoj mreži Tviter da je meta bila obaveštajna služba koju optužuju da u zgradi Parlamenta ima kancelarije.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sadik Sadiki (Sediq Sediqqi) izjavio je da prvo napao bombaš samoubica, da bi odmah zatim ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << parlamenta eksplodirao automobil bomba.

Među ubijenima i ranjenima ima civila, policajaca i pripadnika vojske.

Zgrada Parlamenta je prekoputa Američkog univerziteta u Kabulu, koji je u septembru bio meta napada u kojem je ubijeno 16 ljudi, većinom studenata.

Najmanje sedam osoba ubijeno je ranije danas u drugom samoubilačkom napadu, u Laškar Gahu, glavnom gradu provincije Helmand, na jugu Avganistana, a meta je bila kuća u kojoj je bio lokalni zvaničnik obaveštajne službe.

Za taj napad još niko nije preuzeo odgovornost, ali se pretpostavlja da su i za njega odgovorni talibani.

Oni već 15 godina ratuju protiv vlade i često napadaju sedišta državnih institucija, te vojne i policijske objekte širom Avganistana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad na parlament u Avganistanu, 38 mrtvih

Izvor: N1 televizija, 10.Jan.2017

Najmanje 38 osoba je ubijeno, a 72 su ranjene u dvostrukom bombaškom napadu na zgradu avganistanskog parlamenta u Kabulu, saopštili su danas zvaničnici...Odgovornost za napade preuzeli su talibani navodeći na društvenoj mreži Tviter da je meta bila obaveštajna služba koju optužuju da u zgradi...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.