Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 15 mrtvih u napadu na jugozapadu Pakistana

Najmanje 15 ljudi, uključujući sedam civila, poginulo je večeras je u napadu u u Baludžistanu, nestabilnoj provinciji u jugozapadnom Pakistanu, saopštila je vojska.

Meta napada bilo je vojno vozilo, navela je vojska i dodala da je u bombaškom napadu izgorilo nekoliko automobila.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Na tom području su jednako aktivni talibanskih pobunjenici i džihadisti Islamske grupe.

Baludžistan, koji se nalazi duž granice sa Iranom i Avganistanom, bogat je prirodnim resursima, ali tu provinciju godinama potresaju separatističke pobune i nasilje islamista.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Najmanje 15 mrtvih u napadu na jugozapadu Pakistana

Izvor: B92, 12.Avg.2017

Islamabad -- Najmanje 15 ljudi, uključujući sedam civila, poginulo je je u napadu u u Baludžistanu, nestabilnoj provinciji u jugozapadnom Pakistanu, saopštila je vojska...Meta napada bilo je vojno vozilo, navela je vojska i dodala da je u bombaškom napadu izgorilo nekoliko automobila...Za sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.