Nafta jeftinija zbog sankcija Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2014, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta jeftinija zbog sankcija Rusiji

Cene nafte su danas bile u padu, nakon ublažavanja zabrinutosti da će nove sankcije zapada Rusiji u kratkom roku uticati na globalne zalihe nafte, navode analitičari.

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u septembru pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 64 centa na 99,63 dolara po barelu, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za septembarsku isporuku na tržištu u Londonu koštao 106,28 dolara, odnosno 23 centa manje nego na kraju jučerašnjeg poslovanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenela je agencija Frans pres.

WTI nafta je juče pojeftinila 70 centi, a "brent" 1,21 dolar, uprkos pozitivnom izveštaju o zalihama "crnog zlata" i privrednom rastu u SAD.

Vašington i Brisel su ove nedelje najavili najstrože sankcije protiv Rusije od Hladnog rata, zbog pripajanja Krima i podrške proruskim snagama u Ukrajini, koje zapad optužuje za obaranje malezijskog putničkog aviona.

Američka ekonomija se oporavila u drugom kvartalu, ostvarivši rast od čak četiri odsto, nakon oštrog pada iz prvog ovogodišnjeg tromesečja, saopštilo je juče Ministarstvo trgovine u Vašingtonu.

Podaci za drugi kvartal ukazuju na rast investicija u privatnom sektoru, kao i domaće potrošnje, pogotovo na trajnu robu, što pokazuje da je na rezultate s kraja prošle i početka ove godine zaista uticala oštra zima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.