NOVINARI JELI LJUDSKO MESO NA TV

Izvor: Kurir, 18.Dec.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVINARI JELI LJUDSKO MESO NA TV

Reporter i voditelj emisije „Prufkonejnen“ (Zamorci) holandske televizije BNN Denis Storm i Valerio Zena pojeli su ljudsko meso pred milionskim auditorijumom. Cilj emisije bio je da se otkrije kakvog je ukusa meso ljudi, pa su njih dvojica, kako bi to ...

AMSTERDAM - Šokirali celu Holandiju.

Reporter i voditelj emisije „Prufkonejnen“ (Zamorci) holandske televizije BNN Denis Storm i Valerio Zena pojeli su ljudsko meso pred milionskim auditorijumom. Cilj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << emisije bio je da se otkrije kakvog je ukusa meso ljudi, pa su njih dvojica, kako bi to saznali, postali kanibali.

Gledaocima je prikazano kako Storm i Zeno odlaze u ordinaciju kod hirurga, koji su im na operacionom stolu isekli po komadić mesa. Jednom je isečen deo sa zadnjice, a drugom deo sa stomaka. Kasnije, u emisiji, njih dvojica sede za stolom, piju vino i navodno jedu odsečene komade mesa, koje je kuvar prethodno ispekao.

- Kada me neko bude pitao odakle mi ožiljak, mogu da kažem da je Valerio pojeo komadić mene - kaže Storm i dodaje da se varaju svi oni koji misle da ljudsko meso ima ukus nalik piletini.

Mnogi su s nevericom gledali emisiju, misleći da je u pitanju samo šala i da voditelj i reporter nisu zaista jeli ljudsko meso, već neko životinjsko.

Međutim, Denis Storm uverava javnost u suprotno:

- Sve je stvarno, sad smo i zvanično kanibali.

Prema njegovim rečima, inspiraciju za emisiju dobili su iz filma „Preživeli“, koji je 1993. godine snimljen po istinitom događaju. Reč je o urugvajskom ragbi timu čiji se avion srušio u Andima 1972. godine. Oni koji su preživeli pad jeli su meso svojih mrtvih drugova dok spasioci nisu došli po njih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.