NOVI NAPAD U ISTANBULU Pucnjava ispred sedišta policije, jedan napadač ubijen

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI NAPAD U ISTANBULU Pucnjava ispred sedišta policije, jedan napadač ubijen

Turske snage bezbednosti ubile su danas jednog napadača, a drugog su ranile u pucnjavi ispred sedišta policije u Istanbulu, javili su turski mediji.

VIDEO: Two assailants shot in attack on #Istanbul police HQ http://t.co/khj3qmqNK4 pic.twitter.com/hQ0Qdef7Ul

Mediji navode da su u sukobu policije i napadača ranjena i dva policajca.

Na snimku koji je objavljen na sajtu novinske agencije Dogan vidi se kako jedna žena leži na zemlji nakon što su policijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vozila zatvorila ulicu u kvartu u centru Istanbula.

Kako prenose turski mediji u pitanju su dvoje azilanata, od kojih je jedna žena imala bombu kod sebe.

Izvor u policiji potvrdio je Rojtersu da je danas bio napad na policiju i da se čula pucnjava ispred zgrade, ali nije želeo da iznosi detalje o žrtvama, dodajući da će kasnije biti objavljeno saopštenje.

Napad je usledio dan nakon što su dva levičarska militanta uzela kao taoca tužioca Mehmeta Selima Kiraza u Istanbulu. Otmičari su poginuli nakon što su specijalne policijske snage upale u zgradu, dok je tužilac kasnije podlegao zadobijenim povredama.

U odvojenom slučaju, policija je danas privela naoružanog muškarca koji je ušao u prostorije vladajuće AK partije u predgrađu Istanbula i kroz prozor istakao tursku zastavu na koju je pridodat mač.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turska: Jedan napadač ubijen, drugi ranjen

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2015

Turske snage bezbednosti ubile su danas jednog napadača, a drugog su ranile u pucnjavi ispred sedišta policije u Istanbulu, javili su turski mediji...Mediji navode da su u sukobu policije i napadača ranjena i dva policajca...Napad je usledio dan nakon što su dva levičarska militanta uzela kao taoca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.