NOVA TEHNOLOGIJA Gugl umesto lozinki za telefone uvodi senzore

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA TEHNOLOGIJA Gugl umesto lozinki za telefone uvodi senzore

Kompanija Gugl namerava da ukine tradicionalne lozinke za logovanje na pametnim telefonima i razvije tehnologiju koja će moći da prepozna pravog vlasnika telefona.

Direktor tima za naprednu tehnologiju i projekte Gugla Den Kaufman najavio je da kompanija radi "sa nekoliko vrlo velikih finansijskih institucija" na testiranju nove tehnologije zamene lozinki.

- Tehnonogija nazvana "TrastAPI" koristi višestruke senzore u vašem pametnom telefonu koji bi trebalo da odrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da li to vi - ili neko drugi - pokušava da se uloguje - rekao je on.

Pročitajte još:

Operativni sistem Gugl Android već koristi senzore koji mogu da skeniraju lice, glas, pokrete ili lokaciju korisnika kako bi ustanovio da li treba da otključa lozinku.

Faza tertiranja bi trebalo da počne uskoro, a nova tehnologija će biti isprobana u bankama, prenosi CNN.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gugl ukida lozinke do kraja godine

Izvor: Radio 021, 27.Maj.2016

Kompanija Gugl namerava da ukine tradicionalne lozinke za logovanje na pametnim telefonima i razvije tehnologiju koja će moći da prepozna pravog vlasnika telefona...Direktor tima za naprednu tehnologiju i projekte Gugla Den Kaufman najavio je da kompanija radi "sa nekoliko vrlo velikih finansijskih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.