NOVA DRAMA Rulja besnih vernika blokirala Islamsku zajednicu u Skoplju

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA DRAMA Rulja besnih vernika blokirala Islamsku zajednicu u Skoplju

Grupa od oko 50 vernika blokiralo je zgradu Islamske zajednice u Skoplju. Prema pisanju makedonskih "Vesti" , oni su nezadovoljni zbog razrešenja skopskog muftije. Pojedini mediji preneli su ranije da je reis Sulejman Redžepi navodno otet.

Razrešeni skopski muftija Ibrahim Šabani i bivši generalni sekretar IVZ Afrim Tahiri, sa grupom svojih pristalica danas su upali u Islamsku versku zajednicu. Po upadu su izjavili da će privremeno upravljati ovom ogranizacijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Sulejman Redžepi u sredu je ponovo izabran na sednici koja je održana u

Mediji su ranije javili i da nije poznato gde se nalazi reis Sulejman Redžepi, a u međuvremenu na njegovom fejsbuk profilu je objavljena informacija da je on praktično otet od naoružanih osoba koje ga drže na nepoznatoj lokaciji.

Kondovu, a on je razrešio funkcije skopskog muftiju i generalog sekretara. On nije želeo da obrazloži zašto je održao tajnu sednicu u Kondovu gde je nezakonski reizabran za tu funkciju.

Policija je obavestila da im je oko 8 i 30 prijavljeno samo okupljanje građana pred IVZ-om koji su nezadovoljni smenom skopskog muftije.

Ispred IVZ je trenutno mirno, u zgradi su trenutno pristalice Tahirija i Šabanija.

Policija je na licu meta i razgovara sa pripadnicima Islamske zajednice.

Mediji su najpre javili da se radi o 50 naoružanih osoba, koja drži u blokadi sedište Islamske verske zajednice u Makedoniji, a prenosi Tanjug.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije, koje je zaduženo da obezbeđuje i štiti državne i verske institucije, još se nije zvanično oglasilo ovim povodom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.