Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NORVEŠKA Državni fond proverava visoke plate čelnika kompanija

Norveški državni investicioni fond, najveći na svetu i sa akcijama u više od 9.000 kompanija, saopštio je danas da će se pozabaviti previsokim platama čelnika u kompanijama u kojima ima vlasničkog udela.

Executive pay targeted by huge investor https://t.co/GjF0GzCNOT

- To je tema koju ćemo pratiti - izjavila je portparolka odeljenja norveške centralne banke koje je zaduženo za upravljanje tim fondom, Marta Škar za agenciju Frans pres.

Pomenuti fond >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je "težak" skoro sedam biliona kruna (757 milijardi evra) i ima velikog uticaja na način vođenja kompanija u koje je investirao.

Problem isplate prekomernih kompenzacija rukovodiocima je nedavno postalo goruće pitanje kod investitora, a šef norveškog investicionog fonda Ingve Slingstad je izjavio juče da će se Norveška izboriti sa tim problemom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Norveški investicioni fond: Riješiti problem previsokih plata

Izvor: Capital.ba, 03.Maj.2016

OSLO, Norveški državni investicioni fond, najveći na svijetu i sa akcijama u više od 9.000 kompanija, saopštio je u ponedjeljak da će se pozabaviti previsokim platama čelnika u kompanijama u kojima ima vlasničkog udjela. „To je tema koju ćemo pratiti“, izjavila je glasnogovornica odjeljenja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.