NIŠTA IH NE SME IZNENADITI Ovako se čeliče izraelski srednjoškolci

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠTA IH NE SME IZNENADITI Ovako se čeliče izraelski srednjoškolci

Dok se njihovi vršnjaci iz drugih zemalja polako pripremaju za upis na fakultet, učenici završnog razreda srednje škole iz Izraela imaju druge stvari na umu. Njih nakon mature čeka obavezno služenje vojnog roka u trajanju od tri godine.

Dečaci tinejdžerskog uzrasta, a sve češće i devojčice, učestvuju u iscrpljujućim vežbama za poboljšavanje kondicije, čime povećavaju šanse da budu primljeni u elitne borbene jedinice.

Neki treniraju sami, drugi u grupama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi se što bolje pokazali na testovima fizičke spremnosti i postali vojni piloti ili oficiri u mornarici.

Jedna takva grupa od 400 srednjoškolaca već uveliko trenira sa vojnim veteranima.

Tinejdžeri posle časova trče, preskaču prepreke i probijaju se kroz blato.

- Pokušavamo da pripremimo decu i fizički i psihički. Vojna služba u velikoj meri oblikuje živote izraelske omladine - kaže Nir Koen (31), bivši vojnik koji vodi obuku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.