NIJE LE PENOVA Ko je zapravo Makronov NAJVEĆI NEPRIJATELJ?

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE LE PENOVA Ko je zapravo Makronov NAJVEĆI NEPRIJATELJ?

Prema poslednjim anketama Emanuel Makron, centristički kandidat, ima prednost u odnosu na liderku ultradesničara Marin le Pen pred drugi krug predsedničkih izora u Francuskoj.

Međutim, njemu na putu ka pobedi predstoje mnoge prepreke. Njegove pristalice i pomoćnici smatraju da on mora da se otrezni jer će inače biti sam sebi najveći neprijatelj, piše "Politiko".

Iako je pobedio u prvom krugu isperd Le Penove, on je već izborne večeri napravio veliku grešku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Napravio je veliko slavlje u restoranu i pevao himnu sa krova svog štaba, kao da je već postao predsednik.

Mnogi kažu da je slavlje nalikovalo proslavi pobede na predsedničkim izborima kakvo je imao Nikola Sarkozi.

- Celo veče je izgledalo kao da je već pobedio što je predstavljalo lošu poruku - rekao je jedan od njegovih savetnika.

Prema njegovim rečima proslava je bila dvostruko neprikladna.

- Prvi razlog je taj što još nismo pobedlil, a drugi taj što se ne treba radovati na veče kada je Le Penova ušala u drugi krug - rekao je on.

Da bi Makron pobedio, moraće da ubedi deo glasača koji su u prvom krugu glasali za kandidate kao što su levičar Žan Lik Melenšon, konzervativac Fransoa Fijon ili socijalista Benoa Amon.

Ankete pokazuju da bi on mogao da ostvari ubedljivu pobedu, ali to i dalje ništa ne znači.

Još jedna moguća prepreka na njegovom putu su i ruski hakerski napadi. Firma za sajber-bezbednost "Trend Micro" je potvrdila da su mejlovi Makronove kampanje bili meta brojnih napada ruskih hakerskih grupa.

Ukoliko hakeri otkriju neke skandale u vezi sa Makronom, to će predstavljati veliki problem.

Čak iako pobedi Makron, biće važan krajnji rezultat. Neubedljiva pobeda bi mogla da mu naškodi pred parlamentarne izbore koji slede u junu i pitanje je koliku će podršku tada imati u parlamentu kako bi ostvario ono što je obećavao u kampanji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.