NEREDI U KANADI Policija iz neposredne blizine gađala u lice devojku na protestu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEREDI U KANADI Policija iz neposredne blizine gađala u lice devojku na protestu

Na "ilegalnom" protestu u Kvebeku u Kanadi, policija je iz neposredne blizine ispaljivala suzavac u protestante. Na video snimku sa ovih protesta se jasno vidi kako policajac ispaljuje suzavac iz puške ka devojci koja se nalazi u prvom redu protesta.

Nakon ispaljenog hitca nesrećna devojka pokriva i okreće glavu nakon što je pogođena sa distance manje od metar. Kasnije je saopšteno da je ova devojka primljena u bolnicu sa više posekotina u predelu lica.

Zbog ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << video snimka morala je da reaguje i ministarka za javnu bezbednost Kvebeka.

- Kao majka, kada vidim ovako nešto, da su u pitanju bili moj sin ili moja ćerka, moram da reagujem. Kada ljudi demonstriraju, oni imaju prava na miran i nenasilan protest - rekla je Lisa Teriault, ministar za javnu bezbednost.

Protestanti su se okupili u ulici blizu zgrade arlamenta zato što nisu bili zadovoljni preloženim merama štednje u Kvebeku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.