NEREDI U JERUSALIMU: Ubijen Palestinac koji je ubio tri policajca

Izvor: Kurir, 10.Okt.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEREDI U JERUSALIMU: Ubijen Palestinac koji je ubio tri policajca

Nemiri su počeli nakon što su se proširile palestinske glasine da Izrael namerava da pojača svoje prisustvo na jerusalimskom Brdu hrama, koje je sveto i za Jevreje i za muslimane.

TEL AVIV - Jedan Palestinac je danas popodne napao tri policijska oficira kraj Kapije Damask u istočnom Jerusalimu, pre nego što je ubijen, saopštila je izraelska policija.

Jedan od oficira je zadobio ozbiljne povrede, dok su rane drugog opisane kao umerene. Policijski portparol Miki >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rozenfeld rekao je da su drugi policajci otvorili vatru i ubili napadača.

A third Palestinian has been shot dead in Jerusalem after stabbing Israeli police officers http://t.co/hKlHar9bFd pic.twitter.com/WAqAYVlmrM

To je drugi današnji napad u Jerusalimu. U prvom incidentu je palestinski tinejdžer napao dvojicu Izraelaca u centralnom delu grada, a potom su ga ubili policajci.

Foto: Reuters

U poslednjih nedelju dana učestali su palestinski napadi, uglavnom hladnim oružjem na izraelske civile i vojnike, ne samo u Jerusalimu, već i na Zapadnoj obali i širom Izraela. Neredi su počeli nakon što su se proširile palestinske glasine da Izrael namerava da  pojača svoje prisustvo na jerusalimskom Brdu hrama, koje je sveto i za Jevreje i za muslimane.

Izraelski premijer Benjamain Netanijahu oštro poriče da namerava da menja status kvo. Odatle se nasilje proširilo na celu zemlju, a u petak su izbili sukobi i na granici s Pojasom Gaze, gde je ubijeno sedam Palestinaca, a više od 60 ranjeno. Palestinski demonstranti su tamo palili automobilske gume i bacali kamenice na izrealske vojnike u okviru nasilnih demonstracija u znak solidarnosti sa Palestincima na drugoj palestinskoj teritoriji, Zapadnoj obali.

Izraelska vojska je razmestila protivraketnu bateriju u Ber Ševi na jugu Izraela, zbog bojazni da bi palestinski militanti  u Pojasu Gaze mogli raketirati to područje. Te baterije su već postavljene u mnogim drugim gradovima na jugu, Ašdodu, Aškelonu, Sderotu, Netivotu Ofakimu i Ejlatu.

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.