NEPRAVEDNO OPTUŽEN: Sedam puta su mi rekli da idem na smaknuće

Izvor: Kurir, 04.Avg.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPRAVEDNO OPTUŽEN: Sedam puta su mi rekli da idem na smaknuće

Nakon brojnih odlaganja, 4. avgusta 2015. godine obešen je Šafkat Husein, nakon mnogo godina odlaganja i dokazivanja nevinosti

U zatvoru u Karčiju upravo se završila bitka mladića koji je godinama pokušavao da dokaže svoju nevinost. Nažalost, nije u tome uspeo.

Šafkat Husein imao je samo 14 godina kad je zatvoren, a s 24 godine je dočekao smaknuće zbog otmice i ubistva deteta dok je radio kao obezbeđenje 2004. godine.

Tu optužbu i presudu pokušavali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su da ospore mnogi borci za ljudska prava i organizacije u Pakistanu, ali i iz drugih krajeva sveta, tvrdeći da su dečaka policajci batinama naterali na tzv. priznanje.

Nekoliko dana uoči smaknuća, Shafkar je opisao svoj zatvorski život za CNN.

"Sam sam u svojoj ćeliji. Dvojica zatvorenika s kojima sam delio ćeliju, Muhamed Faisal i Muhamed Afzal, obešeni su. Delio sam ćeliju s njima šest ili sedam godina.

Ne mogu da opišem kroz šta sam prolazio kad su oni smaknuti. Nisam imao puno vremena da razmišljam o njihovoj smrti jer sam i ja bio na rasporedu sledeći dan.

Rečeno mi je da će me smaknuti sedam puta. Prvi put 2013. godine.

Prvi put kad su mi to rekli, bio sam zabrinut i jako frustriran. U jednom trenutku mi je rečeno da ću umreti, a u sledećem da ipak ostajem. I vidim u vazduhu nade. Ali mi uskoro opet kažu da ću umreti. Postanete žrtva psihičkog mučenja."

(CNN)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.