Izvor: Blic, 13.Avg.2016, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA NUDI NEOČEKIVANO REŠENJE "Ilegalne migrante smestiti na ostrva izvan Evrope"

Lider ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) Frauke Petri izjavila je da bi Berlin trebalo da ilegalne imigrante i azilante kojima je odbijen zahtev pošalje na ostrva izvan Evrope, a da kancelariju za izbeglice pretvori u imigracioni biro.

- Iligalne migrante i azilante čiji su zahtevi odbijeni trebalo bi smestiti na dva ostrva izvan Evrope pod zaštitom Ujedinjenih nacija - rekla je Petri u intervjuu za "Bild", ne precizirajući koja ostrva ima na umu.

Nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mediji smatraju da se njena izjava odnosu na Nauru i Manus, dva pacifička ostrva gde Australija ima kampove za azilante koje presretne kod njene obale.

- Predlažem transformaciju Savezne kancelarije za migracije i izbeglice u kancelariju za emigracije, koja bi obezbedila da svi ilegalni migranti napuste ovu zemlju što je pre moguće - poručila je Petri, preneo je Rojters.

Pročitajte još:

Poznata po zapaljivim govorima, Petri je početkom godine izazvala buru u javnosti kada je zatražila da se nemačkoj policiji dozvoli da koriste vatreno oružje protiv ilegalnih migranata.

U Nemačku je prošle godine pristiglo više od milion migranata, uglavnom iz Sirije, Avganistana i Iraka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMAČKA MARIN LE PEN: Izbeglice treba poslati na ostrva van Evrope

Izvor: Telegraf.rs, 14.Avg.2016, 00:34

Čelnica ultradesničarske Alternative za Nemačku (AfD) rekla je da bi Berlin trebalo da tražioce azila i ilegalne migrante pošalje na ostrva van Evrope, a kancelariju za izbeglice da pretvori u emigracijsku kancelariju...S prošlogodišnjim prilivom više od milion migranata porasla je podrška AfD-u...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.