NASMEJANO LICE KRVNIKA Ko je vozač kombija smrti u Barseloni?

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASMEJANO LICE KRVNIKA Ko je vozač kombija smrti u Barseloni?

Španska policija traga za 22-godišnjim Junes Abujakub, teroristom za kojeg se veruje da je zapravo upravljao kombijem koji je gazio ljude na La Rambli u Barseloni.

They name Younes Abouyaaqoub they call him a Moroccan national & "The driver of the van" they don't call him what he is, Islamic terrorist pic.twitter.com/1HkvNlqkJR

Prvobitno je kao vozač označen maloletni Musa Ukabir (17) za kojeg je španska policija potvrdila da je ubijen u Kambrilisu. Abujakub sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je označen kao glavni terorista napada u Barseloni i za njim traga pola Evrope. Sumnja se da je možda prešao u Francusku.

- Verujemo da je vozač kamiona koji je pokosio ljude u ulici La Rambla napustio vozilo pešice i, koliko znamo, on je naoružan. Organizovali smo poteru za njim. On i drugi osumnjičeni su već neko vreme planirali nove, veće napade po Španiji -ističe Hosep Luis Trampero iz katalonske policije.

Prethodno je kao vozač označen maloletni Musa Ukabir (17), za koga je španska policija juče potvrdila da je ubijen u Kambrilisu, kada su ubijena i četvorica terorista koja su pokušala da ponove napad iz Barselone.

Dris Ukabi, brat ubijenog 17-godišnjeg teroriste, bio je prvo lice koje se u medijima pojavilo kao osumnjičeni za napad kombijem, ali on se sam javio policiji i rekao da mu je njegov brat ukrao dokumente da bi mogao da iznajmi kombi, ali da on sam u trenucima napada nije bio u gradu. Policija je do sada uhapsila četiri osobe u vezi sa napadima. Osim Muse Ukabira, koji je španski državljanin, svi ostali uhapšeni su Marokanci.

Muslimani u Barseloni: Mi nismo teroristi

Stotinak pripadnika muslimanske zajednice u Barseloni okupilo se danas na skupu na promenadi Las Ramblas kako bi poslali poruku da oni nisu teroristi. Oni su uzvikivali parole "Mi nismo teroristi" i "Islam je mir".

Pažnja javnosti usmerena je naročito na marokansku zajednicu u Kataloniji pošto se veruje da su četvorica osumnjičenih za napad poreklom iz Maroka.

Francuska pojačala kontrolu na granici sa Španijom

Francuska policija je pojačala granične provere ljudi koji dolaze iz Španije, gde je i dalje u toku potraga za osumnjičenim napadačem iz Barselone. Do sada niko nije priveden, izjavio je jedan francuski bezbednosni zvaničnik i dodao da su provere na graničnim prelazima uobičajene kada postoji potencijalna opasnost u susednim zemljama.

Drugi neimenovani francuski zvaničnik rekao je da je automobil "reno kangu", za koji španske vlasti veruju da ga je iznajmio osumnjičeni napadač, možda prešao u Francusku. Na više graničnih prelaza između Francuske i Španije policija je zaustavljala i pregledala određena vozila i proveravala isprave vozača. Zaustavljali su uglavnom kombije, kamione i terenska vozila.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAJTRAŽENIJI ČOVEK U EVROPI On je glavni osumnjičeni za napad u Barseloni

Izvor: Blic, 19.Avg.2017

Španska policija traga za 22-godišnjim Junes Abujakub, teroristom za kojeg se veruje da je zapravo upravljao kombijem koji je gazio ljude na La Rambli u Barseloni...They name Younes Abouyaaqoub they call him a Moroccan national & "The driver of the van" they don't call him what he is, Islamic terrorist...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.