NASILJE U CENTRIMA ZA AZILANTE: U Norveškoj Istraga o seksualnom zlostavljanju dece migranata

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASILJE U CENTRIMA ZA AZILANTE: U Norveškoj Istraga o seksualnom zlostavljanju dece migranata

Norveška policija danas je saopštila da ispituje nekoliko slučajeva navodnog seksualnog zlostavljanja dece u centrima za azilante u toj zemlji.

HELSINKI - Zlostavljanja u Norveškoj su prijavljena vlastima tokom jeseni i zime, rekao je za AP pripadnik Nacionalne službe za kriminalne istrage Aksel Vilhelm Due, ali nije naveo detalje ni cifre osim da je bilo "nekoliko" slučajeva.

On je dodao da policija veoma temeljno ispituje svaki pojedinačni slučaj, kao i da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saopštavati detalje u ovoj fazi istrage. U susednoj Švedskoj, policija je saopštila da je uhapsila 14 ljudi osumnjičenih da su pripremali napade na azilantski centar u blizini Stokholma, navodi AP.

Autor: Agencija TANJUG

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga o seksualnom zlostavljanju dece azilanata

Izvor: Akter, 10.Feb.2016, 00:46

Norveška policija danas je saopštila da ispituje nekoliko slučajeva navodnog seksualnog zlostavljanja dece u centrima za azilante u toj zemlji..Zlostavljanja u Norveškoj su prijavljena vlastima tokom jeseni i zime, rekao je za AP pripadnik Nacionalne službe za kriminalne istrage Aksel Vilhelm Due,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.