NAPADAČ IZ TURKUA PRIZNAO UBISTVA, ali ne i teroristički napad!

Izvor: Press, 22.Avg.2017, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPADAČ IZ TURKUA PRIZNAO UBISTVA, ali ne i teroristički napad!

Tražilac azila poreklom iz Maroka Abderahman Meškah (18) priznao je danas na sudskom ročištu iza zatvorenih vrata da je ubio dve i ranio osam osoba u napadu nožem u finskom gradu Turkuu, ali nije priznao da je imao teroristički motiv, izjavio je njegov advokat Karle Gumerus.
Foto: Tanjug/AP
Rojters prenosi, pozivajući se na finske zvaničnike, da je Meškahu zahtev za azil odbačen pre napada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> - Moj klijent priznaje ubistvo i nanošenje povreda, ali ono što je istražitelj izneo do sada možda neće biti dovoljno da se to klasifikuje kao teroristički zločin - rekao je Gumerus za Rojters. 
Prema rečima portparolke finskog Nacionalnog istražnog biroa, Meškah, koji je živeo u centru za prihvat imigranata Crvenog krsta u Turku od kada je došao u Finsku u proleće 2016, podneo je žalbu zbog odbacivanja zahteva za azil.
- On je i dalje u procesu (za dobijanje azila) - dodala je ona. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.