NAKNADA ZA NERAD: 46 poslanika primilo više od 780 hiljada maraka, a da nisu radili

Izvor: Kurir, 02.Avg.2015, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKNADA ZA NERAD: 46 poslanika primilo više od 780 hiljada maraka, a da nisu radili

To je odraz krajnjeg bezobrazluka i licemerja onih koji vladaju već 20 godina, kaže Nasir Beganović, poslanik Saveza za bolju budućnost

Za prvih šest meseci ove godine 46 poslanika Predstavničkog doma Parlamenta BiH na ime „belog hleba" naplatilo je čak 780.165 maraka, što je nekih 48 miliona dinara.  To je podatak koji je kao odgovor na poslaničko pitanje dostavljen poslaniku Saveza za bolju budućnost BiH u Predstavničkom domu BiH Nasiru Beganoviću. On je od službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Parlamenta tražio detaljne informacije o tome ko i koliko je svaki mesec inkasirao novca iz budžeta na ime privilegije koja im omogućava da 12 meseci nakon isteka mandata primaju naknadu u visini plate. Tako je na račun 46 poslanika svaki mesec na račun leglo od 2.500 o 2.900 konvertibilnih maraka, a da nisu na bilo koji način učestvovali u radu Parlamenta, a imaju pravo da se tako nastavi do novembra. Kako je kazao Beganović, „beli hleb" predstavlja odraz krajnjeg bezobrazluka i licemerja onih koji vladaju već 20 godina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.