NAJSTARIJI ČOVEK NA SVETU IMA 145 GODINA: Sahranio je sve svoje žene i decu, ima samo jednu želju – da UMRE (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJSTARIJI ČOVEK NA SVETU IMA 145 GODINA: Sahranio je sve svoje žene i decu, ima samo jednu želju – da UMRE (VIDEO)

Muškarac iz Indonezije, Mbah Gotho, tvrdi da je najstariji čovek na svetu.

Prema dokumentima koje u Indoneziji priznaju kao autentične, Mbah ima 145 godina, a rođen je na Novu godinu 1870. godine, piše The Sun. Nadživeo je svojih desetoro braće i sestara, kao i četiri supruge od kojih je poslednja preminula 1988. godine.

Preminula su i sva njegova deca, pa sada preživljava uz svoje unuke, praunuke i prapraunuke.

Ako su njegovi dokumenti zaista pravi, Mbah >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je najstariji čovek na svetu, a koliko je poznato, rekord je dosad držala Francuskinja Žana Kalment koja je živela 122 godine. Ali, iako se u Indoneziji dokumente priznaju, niko još nije sa sigurnošću potvrdio da su podaci na njima istiniti.



- Samo želim da umrem - rekao je Mbah prošle nedelje u jednom televizijskom intervjuu.

Unuk ovog starca ispričao je da se njegov deda za smrt sprema još od svoje 122. godine.

Oviha dana Mbah vreme provodi tako što uglavnom sluša radio, a poslednja tri meseca oni ga hrane i kupaju jer je jako oslabio. Na pitanje što je tajna dugovečnosti, Mbah odgovara.

- Samo strpljenje - kazao je.

Pogledajte video:



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) IMA ČAK 145 GODINA: Sahranio je 4 žene i svu decu, a ovo mu je poslednja želju

Izvor: Kurir, 28.Avg.2016, 11:53

...Sahranio je svojih desetero braće i sestara, kao i četiri supruge od kojih je poslednja preminula 1988 godine..Preminula su i njegova deca, a sada se o njemu brinu njegova unučad, praunučad i prapraunučad..A sada ima samo jednu želju: "Želim samo da umrem", rekao je Mbah..Njegov unuk je rekao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.