NAJBOLJA NA SVETU: Srpkinja osvojila najbolji rezultat na CTI testu

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2017, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJBOLJA NA SVETU: Srpkinja osvojila najbolji rezultat na CTI testu

Jedna Srpkinja, koja besplatno studira na američkom Stenford univerzitetu,  "oduvala je konkurenciju" iz celog sveta, i na CTI testu imala bolji od 99 odsto studenata koji su ga polagali.

U vreme kada ga je ona polagala maksimalan broj poena na CTI testu bio je 2.400 poena a ona je osvojila fantastičnih 2.350.

- Trenutno jedna mlada devojka iz srpske gimnazije studira besplatno na Stenford univerzitetu. Prošla je kroz jaku konkurenciju, njene ocene su bile savršene, njene >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << aktivnosti su, takođe, bile savršene, njen CTI rezultat bio je savršen. U vreme kada je ona polagala CTI test on je nosio 2.400 poena a ona je osvojila 2.350. Imala je bolji rezultat nego 99 odsto studentaa celog sveta koji su polagali taj ispit - kaže za Telegraf.rs Elizabet Čung, izvršni direktor Međunarodmnog akademskog centra (IAC).

Foto: telegraf.rs

U SAD postoji više od 3.500 univerziteta i koledža, od kojih njih oko 300 studentima nudi ceo paket što znači da su svi troškovi školarine, knjiga i smeštaja plaćeni.

- Ti programi su samo za najbolje aplikante - ističe Čung za naš portal.

Foto: Telegraf.rs

Ona napominje da su u Americi studenti veoma društveno angažovani, ali i da univerziteti veoma cene zdrav život i sportski duh, pa savetuje svima koji apliciraju za neki od njih da obavezno navedu da su rekreativci, ako već nisu sportisti.

Pogledajte kompletan razgovor sa Elizabet Čung i o uslovima studiranja na univerzitetima u SAD:

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.