Muženko: Pet hiljada terorista DNR spremno za napad velikih razmera

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2015, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muženko: Pet hiljada terorista DNR spremno za napad velikih razmera

30.06.2015. -

Ovu izjavu je saopštio načelnik Generalštaba kijevskih snaga Viktor Muženko. Prema njegovim rečima, u Donjecku je do pet hiljada vojnika na tenkovima i oklopnim vozilima, koji će uskoro krenuti u ofanzivu.

"Akumulacija snaga terorista širom Donjeckog regiona nije jednom saopštena u medijima. To je faza pripreme za napad bandita. Takođe je zanimljivo posmatrati reakciju sveta o ovom događaju. Na kraju krajeva, do pet hiljada naoružanih militanata u tenkovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i oklopnim vozilima podržava jaka artiljerija koji će uskoro pokušati da zgrabe komad zemlje i nekoliko naselja. Da bi to uradili, oni napadaju međunarodno priznatu državu u srcu Evrope, i pokušavaju da pomere položaje vojske u žestokim borbama ", rekao je načelnik štaba kijevskih snaga.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut - 30.06.

Izvor: Vostok.rs, 01.Jul.2015, 08:50

01.07.2015. -..  ..Karta povlačenja teškog naoružanja - kliknuti za uvećanje  .. ..Situacija na frontu za 29.06. (kijevske snage) - kliknuti za uvećanje..Ispod se nalazi interaktivna mapa bojevih dejstava u Novorusiji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod..  ..  OVDE možete pogledati hronologiju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.