Muškarac pokušao da raznese statuu Konfederacije

Izvor: RTS, 21.Avg.2017, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarac pokušao da raznese statuu Konfederacije

Uhapšen muškarac iz Hjustona, grada u saveznoj američkoj državi Teksas, nakon što je optužen da je pokušao, uz pomoć eksploziva, da uništi statuu Konfederacije u parku u tom gradu.
Savezni tužioci saopštili su da je 25-godišnji Endru Šnek optužen za pokušaj namernog oštećenja ili uništavanja imovine koja dobija saveznu finansijsku pomoć, preneo je AP.

Prema navodima zvaničnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rendžer koji patrolira Herman parkom u subotu je uhvatio Šneka kako kleči blizu statue Ričarda Doulinga, poručnika u vojsci Konfederacije u vreme građanskog rata u Americi.
Tužioci tvrde da je Šnek uhvaćen sa dve kutije lepljive trake, žicama i flašom s tečnošću napravljenom od smese koja se koristi kao eksploziv.
U američkom gradu Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžinija nedavno je održan veliki skup rasističkih desničara protiv planova lokalnih vlasti da iz parka u centru grada uklone statuu generala Roberta Lija, komandanta snaga Konfederacije u američkom građanskom ratu i protivnika ukidanja ropstva.
Istovremeno, izbili su nasilni sukobi između prodesničarskih grupa i antirasista koji su se takođe okupili u gradu, a jedna žena je poginula dok je 19 povređeno kada je osumnjičeni beli nacionalista automobilom udario u grupu kontramitingaša.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teksas: Pokušao da raznese statuu Konfederacije

Izvor: Blic, 21.Avg.2017

Muškarac iz Hjustona, grada u saveznoj američkoj državi Teksas, uhapšen je nakon što je optužen da je pokušao, uz pomoć eksploziva, da uništi statuu Konfederacije u parku u tom gradu...Man tried planting bomb on #Confederate statue of Richard Dowling, feds say | via @AP #Houston #Breaking #TX...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.