Mrze Jevreje, preziru Nemce

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrze Jevreje, preziru Nemce

Antisemitizam i salafizam među đacima turskog i arapskog porekla su deo svakodnevice u školama u Berlinu, pokazuje istraživanje koje je sprovedeno u glavnom gradu Nemačke.

Posebno se mržnja prema Jevrejima sve češće ispoljava, ukazuju ispitani nastavnici, dodajući da je sve veći prezir prema domaćinima Nemcima, homoseksualcima i Evropi.

Većina upitanih pedagoga je kazala da je bila suočena sa antisemitskim incidentima, dodajući da je u školskim dvorištima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već svakodnevica međusobno vređanje obraćanjem nekom kao "Jevrejinu".

Direktorka berlinskog ogranka organizacije Američki jevrejski komitet, Deidre Berger, portalu RBB onlajn, rekla je da je istraživanje pokazalo da je antisemitizam postao deo islamističke ideologije.

Ova organizacija dala je nalog za sprovođenje istraživanja kako bi saznala koliko su muslimanski đaci radikalizovani.

Ustanovljeno je i da su pre svega mlade muslimanke izložene pritisku svojih muslimanskih vršnjaka u razredu, ako se ne odevaju po islamskim propisima ili stupaju u kontakt sa dečacima.

Takođe, muslimanski đaci u startu odbijaju da priznaju autoritet ženama, nastavnicama u školi.

Alarmirajući podatak je da pojedini đaci, po instrukcijama "verskih autoriteta" iz džamijskih udruženja, vrše pritisak na druge đake.

- Pitamo se koliko spretno mora da je sprovedeno pranje mozga da bi đaci bili tako brzo okrenuti protiv Zapada, Amerike, ali i Jevreja. Moramo delovati svom snagom protiv toga - rekao je jedan neimenovani nastavnik.

Nastavnici su došli do zaključka da je u berlinskim školama u toku miniranje demokratije.

Oni prenose da, kada uče decu demokratiji i vladavini prava, bivaju suočeni sa ljutitim protestom islamskih đaka.

O Izraelu i Jevrejima mnogi nastavnici izbegavaju da govore, kao ni o terorističkom napadu na Svetski trgovinski centar od 11. septembra 2001. godine.

Naime, ako to učine, muslimanski đaci im prebacuju da se radi o teoriji zavere, pa normalna nastava nije moguća.

- Čak i od đaka koji su relativno otvoreni i koje smatram pametnim, čuo sam da Šarija (islamski zakon) nije loša, jer je dobro znati da će nekome biti odsečena ruka ako krade, pa zbog toga neće biti krađe - rekao je zabrinuti nastavnik stručnom pedagoškom magazinu "Njuz for tičers".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.