Moramo zaoštriti odnose sa novom američkom administracijom

Izvor: BKTV News, 23.Jan.2017, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moramo zaoštriti odnose sa novom američkom administracijom"

Predsednički kandidat u Francuskoj Fransoa Fijon danas je u Briselu zatražio oštriji odnos prema novoj američkoj administraciji.

"Mi moramo da se odbranimo istom merom. Trgovina je novo bojno polje globalizma", rekao je Fijon na predavanju održanom u organizaciji "Fondacije Konrad Adenauer", bliske nemačkim demohrišćanima, prenosi Hina.

On je rekao da su oštre kazne kojima su podvrgnute francuske i nemačke banke u SAD deo političkog plana.

"Stotine >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << evropskih firmi se svakog trenutka u SAD može naći pod sankcijama. Zašto i mi Evropljani ne istupimo istom oštrinom", rekao je Fijon.

On prema Moskvi priželjkuje bolje odnose nego što je to trenutno slučaj i ukazuje na opasnost izolacije Rusije.

Založio se i za za jačanje nemačko-francuskih odnosa i više jedinstva unutar EU što je preduslov za "odbranu evropskog projekta".

"Mi moramo da se ujedinimo, ili ćemo nestati", rekao je Fijon koji je zatražio da i 19 zemalja članica euro zone u roku od pet godine uvedu jedinstveni korporativni porez.

Prema ispitivanjima javnog mnjenja Fijon ima najviše izgleda za pobedu na predsedničkim izborima u Francuskoj u martu ove godine.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.