Mišel Temer novi predsednik Brazila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišel Temer novi predsednik Brazila

Potpredsednik Brazila Mišel Temer koji je upravljao Brazilom otkad je u maju suspendovana Dilma Rusef, položio je zakletvu kako bi u svojstvu predsednika završio njen mandat do 2018. godine.

Temer (75) je položio zakletvu nekoliko sati pošto je Senat, sa 60 glasova za i 20 protiv, opozvao Dilmu Rusef zbog kršenja budžetskih propisa i finansijskih malverzacija.

Novi predsednik Brazila položio je zakletvu pred predstavnicima oba doma Senata i svog kabineta

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brazil: Senat smenio predsednicu Dilmu Rusef

Izvor: Blic, 31.Avg.2016

Brazilski Senat smenio je danas sa položaja levičarsku predsednicu države Dilmu Rusef zbog kršenja budžetskih zakona, čime je okončana procedura opoziva koja je polarizovala ovu latinoameričku zemlju i paralisala njenu politiku u proteklih devet meseci, javile su agencije...Senatori su danas,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.