Ministarstvo: Amerikanci love Ruse po celom svetu

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Amerikanci "love" Ruse po celom svetu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je državljane Rusije koji putuju u inostranstvo na opasnost koju predstavljaju američki organi redi i specijalne službe, koje "love Ruse širom sveta".

U jučerašnjem saopštenju Moskva optužuje Vašington za otmicu više Rusa, pozivajući se na slučaj Vladimira Drinkmana, koji je izručen Sjedinjenim Američkim Državama iz Holandije početkom ove godine.

"Verujući da može da radi šta god hoće, Vašington ide čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dotle da kidnapuje naše građane", navodi u saopštenju.

Isti izvor navodi da postoji opasnost od pritvora ili hapšenja po nalogu policije i specijalnih službi SAD u trećim zemljama.

"Ta opasnost je sasvim realna", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo navodi da američke vlasti nastavljaju sa neprihvatljivom praksom "lova" na Ruse širom sveta, ignorišući propise i međunarodno pravo "zavrćući ruke" drugim državama.

Vladimir Drinkman se izjasnio da nije kriv za optužbe da je planirao sa još četiri muškarca da postavi takozvane "snifere" ili "njuškače" radi prečešljavanja kompjuterskih mreža finansijskih kompanija širom sveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva upozorava na američki lov na Ruse

Izvor: RTS, 23.Maj.2015

. Rusko Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je svoje građane koji putuju u inostranstvo na rizik zbog toga što su američke agencije za sprovođenje zakona i posebne usluge, "u lovu na Ruse širom sveta".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.