Minhen: Deset mrtvih, napadač nije džihadista

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2016, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minhen: Deset mrtvih, napadač nije džihadista

Minhenska policija saopštila je u subotu da je u pucnjavi u tržnom centru poginulo 10 ljudi, a 27 ranjeno, kao i da napadač nije povezan sa terorističkom Islamskom državom.

- To je tipičan slučaj nasumičnog pucanja i nema nikakve veze sa terorizmom - rekao je nemački tužilac.  

Pucnjavu u Minhenu je izvela samo jedna osoba. Nema osnova da se govori da je još neko bio umešan u zločin, izjavio je šef gradske policije Hubertus Andre.

- Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nikakvih indikacija da su, osim prestupnika koji je izvršio samoubistvo, u događajima u petak učestvovali drugi ljudi. Po našem mišljenju, sada je očigledno da smo imali posla sa jednom osobom - rekao je Andre na pres-konferenciji u Minhenu.

Kako prenosi Rojters, napadač je bio naoružan pištoljem "glok", devet milimetara, i imao je 300 metaka u rancu.

Prema rečima šefa minhenske policije, napadač je rođen i odrastao u Minhenu, a napad "apsolutno" nije povezan sa pitanjem izbeglica.

AP prenosi da istražitelji smatraju da je napadač bio mentalno poremećen, da je bio podvrgnut psihijatrijskom lečenju i lečio se od depresije. Policija je takođe saopštila da nema indicija da postoji još neki napadač.

Kancelarija bavarskog tužioca saopštila je da napadač nije imao kriminalni dosije i da policiji nije bio poznat.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.