Milanović: Srbija bi da bude sila, a ustvari je šaka jada

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2016, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Srbija bi da bude sila, a ustvari je šaka jada

Zagrebački Jutarnji list objavio je na sajtu tajne snimke sa sastanka bivšeg premijera Hrvatske i lidera Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića i predstavnika ratnih veterana na kojima Milanović, između ostalog, kaže da se vlast u Srbiji ponaša bahato i da je reč o "beogradskoj čaršiji".

''Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore (s EU) nego ćemo doneti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje (ratnih zločina) po Kosovu'', rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Milanović, prema audio snimku koju je objavio Jutarnji list.

Tema susreta bio je sporni zakon Srbije o nadežnosti za procesuiranju ratnih zločina na području bivše Jugoslavije.

On je rekao i da bi prema Srbiji "išao i radikalno ako treba" jer njemu, kako kaže, Angela Merkel i Evropska narodna stranka ne govore šta sme, a šta ne sme da radi.

Bivši Hrvatski premijer nije birao reči o Srbiji, nazvavši je u jednom trenutku “šakom jada”. “Ona se tu prezentuje, kao što vi kažete, kao nekakva diplomatska sila. To je šaka jada koja već 150 godina ne zna da li bi išla u Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih deset miliona, j*****, žele biti gospodari pola Balkana. Pa nema vas dovoljno, to je mali narod“, rekao je Milanović u razgovoru s braniteljima.

On im je pritom sugerisao i da se “ne ponižavaju” i ne traže razgovor s Vučićem. Milanović je rekao da se ipak nada da može da se postigne bilateralni sporazum kojim bi problem jurisdikcije bio otklonjen.

Govoreći o BiH, Milanović je rekao da to "nije država" i da je zato treba preko reda uvesti u EU.

Milanović znao da se razgovor snima

Milanović je u izjavi za Novu TV rekao da je su predstavnici SDP shvatili da udruženja veterana razgovor tajno snimaju, da to nije normalno, da to govori o karakteru nekih ljudi, ali da su "ćutali i smejali se".

On je rekao da je sve što je objavio Jutarnji list već rekao javno, osim što "možda nije upotrebio reč čaršija".

"Da sad ne objašnjavam šta u političkom kontekstu znači čaršija", dodao je Milanović.

Predsednik SDP sastao se s pojedinim predstavnicima udruženja ratnih veterana pre dva dana u stranačkim prostorijama, uoči prevremenih parlamentranih izbora 11. septembra.

Opširnije čitajte na hr.n1info.com

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.