Milanović: Sadašnja vlada se ponaša papački prema Srbiji

Izvor: N1 televizija, 27.Jul.2016, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Sadašnja vlada se ponaša "papački" prema Srbiji

Bivši premijer Hrvatske i lider Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izjavio je da se njegova stranka, za razliku od vlade Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), prema Srbiji neće ponašati "papački" i neće iz zlobe blokirati pregovore sa Evropskom unijom.

"Mi se nećemo ponašati papački kao HDZ u pogledu Srbije, nećemo im blokirati pregovore s EU iz zlobe", rekao je Milanović novinarima u Zadru, na pitanje o otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << EU.

"Oni će morati ispuniti svoje obveze, moraće da promene zakon. Možemo ulaziti u njihove etičke odgovornosti, ali oni jesu država. Odgovorni su za rat, za njega su odgovarali malo ili nikako, a mi njihove generale nismo optuživali, a mogli smo", rekao je Milanović.

No, zato ćemo mi s njima jasno rešiti i regulisati stvari bilateralnim ugovorom, a ne ponašati se bahato prema unutra, a papci prema van i manji od makova zrna prema inostransvu kao HDZ. Mi, za razliku od HDZ, nismo bahati, nego čvrsti, rekao je Milanović.

Milanović je komentarisao današnji protest pravaša u Srbu gde su antifašisti obeležavali 75. godišnjicu ustanka i rekao:

"Ružno, toga ranijih godina nije bilo. To huškanje je prtljag HDZ, ali i Mosta, budući da im to očito ne smeta. Te junačine su udarile na starce od 83 godine, to se danas dogodilo u Srbu", rekao je Milanović.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.