Mikl-Lajtner o ograničenju broja izbeglica

Izvor: Press, 25.Nov.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikl-Lajtner o ograničenju broja izbeglica

Ministarka unutrašnjih poslova Austrije Johana Mikl-Lajtner, smatra da treba razmišljati o uvođenju ograničenja za broj prijema izbeglica, prenose danas mediji u Beču.
            Ona je istakla da će "gornja granica" faktički sigurno biti uvedena, jer ni sistem, a ni građani ne smeju biti preopterećeni. Mikl-Lajtner je kazala da broj primljenih izbeglica treba da bude prilagođen postojećim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << strukturama i stanovništvu. Očekuje se da će tokom ove godine broj predatih molbi za dobijanje azila u Austriji iznositi 95.000. Mikl-Lajtner ukazuje da se ne može očekivati da će narednih godina biti prihvaćeno po 100.000 izbeglica godišnje. Lider Narodne partije (OVP), čiji je Mikl-Lajtner član, i vicekancelar Rajnhold Miterlener rekao je da je neizbežna rasrpava o ograničavanju broja izbeglica. On je kazao da se i u Nemačkoj razgovara o kontingentu. "To da se ne može zaštita definisati brojkom je jasno. Ali je potrebna evropska solidarnost", podvukao je Miterlener. Austrijski kancelar Verner Fajman smatra da se rešenje izbegličke krize može dobiti samo merama na licu mesta u Siriji. "Tek tada će biti manje izbeglica", poručio je Fajman dodajućid a to nije moguće rešiti na nacionalnim granicama. Prema njegovim rečima potrebne su zajedničke aktivnosti na spoljnim granicama EU.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.